D'ON VENIM?

SRI T. KRISHNAMACHARYA (1888–1989)

Va ser un dels ioguis més reconeguts de l’era moderna. Si avui en dia el Yoga forma part de la vida de milions de persones a tot el món, es deu en gran mesura als esforços pioners de Krisnhamacharya que va reviure el Yoga a principis del segle XX.

T.K.V. DESIKACHAR (1938–2016)

El mètode d’ensenyament de Desikachar es basa en el principi fonamental de Krishnamacharya segons el qual el Yoga ha d’adadaptar-se sempre a les necessitats canviants de l’individu per tal de poder-ne obtenir el màxim benefici terapèutic.

JOSEP BARNEDA (1949 - 2024)

L’any 1976, després dels seus viatges a Chennai (Madràs) per tal d’estudiar amb el seu professor, TKV Desikachar, porta aquest ensenyament a Catalunya, dedicant-se sobretot a donar classes individuals i a organitzar trobades de petits grups.

VINIYOGA CATALUNYA (1997)

Montserrat Sera, Jaume Grau, Marta Artigues i Cristina S. de Ynestrillas comencen una formació dirigida per Claude Maréchal, director de l’escola “ETUDE & TRANSMISSION DU YOGA”, i seguint el programa de formació de professors aprovat per la Unió Europea de les Federacions Nacionals de Yoga.

NOSALTRES (2010)

Neix ARA IOGA com a mitjà de comunicació i de foment de la convivència per a totes les persones que es senten vinculades al Yoga i, en especial, a l’ensenyament transmès per TKV Desikachar, principalment en àmbit territorial de Catalunya.

QUI SOM?

ANNA ALABERN

Mestra d’escola

S’inicia en la pràctica del Ioga l’any 1979 amb la Montserrat Serra amb qui també va fer l’estudi del professorat conjuntament amb en Claude Marechal de l’escola “ETUDE & TRANSMISSION DU YOGA”  finaltzant l’any 2000. Especialitzada en el Ioga per a nens amb l’ensenyament de la Marina Margherita. Fa classes de Ioga des de l’any 2001 a l’Associació Namasté.

ESTER VENDRELL

Dra en Història de l’art i Titulada superior en dansa contemporània i coreografia

Va iniciar-se a la pràctica del ioga en l’any 1998. En el 2008 obté el títol de professora de ioga per AEPY i pel KHYF, formant-se amb Montserrat Serra i atenent a seminaris amb C.Marechal, Franz Moors. Postgrau en Acompanyament espiritual a la FVB ( Fundació Vidal i Barraquer-2014-2016). Durant 10 cursos atent els seminaris de tradicions místiques comparades amb Xavier Melloni a la Cova de Manresa. La pràctica del Yoga i la dansa ( la meva professió) em porten a explorar l’espiritualitat i meditació en moviment.

EVA MARFIL RULL

Fisioterapeuta Diplomada per la EUIFN Blanquerna, Universitat Ramon LLull.

Postgrau Universitari en Psiconeuroinmunologia Clínica per la UB. Especialitzada en Punció seca i tractament conservador del dolor miofascial. Professora de Pilates Clinic formada per la APPI (Australian Physiotherapy Pilates Institut) i GAH (Gimnàstica Hipopressiva, per Marcel Caufriez).

Practicant de Yoga des de fa mes de 15 anys. Inicia la pràctica de Yoga amb Jaume Chalamanch, dins la línea de Andree Van Lysbeth. Posteriorment, coneix a Montserrat Serra, qui será la seva mestre fins avui. En el 2008, obté el títol de professora de Yoga, dins la línea Viniyoga, reconegut per la AEPY i pel KHYF. Ha assistit a diversos seminaris amb Frans Moors, Simones Moors, T.K.V. Desikachar…Actualment, combina la pràctica clínica amb l’enssenyament del Yoga.

GEMMA TRIAS

Llicenciada en Biologia

L’any 2000 obté el títol de professora de ioga per E.T.Y ( etude & Transmission du yoga) amb Marta Artigas i Claude Marèchal. Obté el certificat de professionalitat d’instrucció en ioga per la Generalitat de Catalunya l’any 2016. Participa de forma regular a cursos de Medicina Ayurveda impartits pel professor Angel Peiro, entre els anys 1998-2002.

JOAN BARBANY

Va iniciar la pràctica de ioga amb Marta Artigas amb qui va seguir la formació de professors organitzada per Claude Marechal el 1994. Dona classes a la mateixa escola des del 1998, havent participat en tres cicles de formació de professors organitzats per Viniyoga. Actualment i des de fa 4 anys rep l’ensenyament de Frans Moors.

JORDI NOGUÉ

Va començar la practica de ioga l’any 1986. L’any 2000 obté el títol de professor de ioga de l’escola “ETUDE & TRANSMISSION DU YOGA “. L’any 2008 obté els títols de professor de ioga de AEPY i del KHYF. Des de l’octubre del 2014 està acreditat per la Generalitat de Catalunya com a instructor en ioga

NANA DIAZ

Va començar la pràctica de ioga l’any 1987. Formada amb la Montserrat Serra i Claude Maréchal, l’any 2000 obté el títol de professor de ioga de l’escola “ETUDE & TRANSMISSION DU YOGA “. Es dedica a l’ensenyament del ioga des de l’any 2004.

OLGA MENAL

Llicenciada en Ciències Econòmiques

Es dedica a l’ensenyança del Ioga des de l’any 1977. Va començar la formació amb en Jaume Chalamanch i André Van Lisebhet. Durant la dècada dels 80 entra en contacte amb la línia Viniyoga, de la qual forma part. Estudia els Yoga-Sutra de Patañjali amb en Josep Barneda i la Bhagavad Gita amb T.K.V. Desikachar i Claude Maréchal. Completa aquets ensenyaments amb François Lorin, Martin Neal, Simone Moors, Frans Moors, etc.

PILI VENDRELL

Llicenciada amb grau en Biologia

Va iniciar-se a la pràctica del ioga en l’any 2000. Es forma amb Montserrat Serra i el 2008 obté el títol de professora de ioga per AEPY i KHYF, on ha realitzat una estada. L’any 2014 obté el certificat de professionalitat d’instrucció en ioga per la Generalitat de Catalunya. Post grau “Significats i Valors Espirituals de la Natura”, a la UdG, 2019. La pràctica del Yoga i conservació de la natura (la meva professió, passió i activisme) i el sentit de ser ú amb la natura m’han acostat a una forma d’espiritualitat que estic explorant i que vull transmetre.

Rocío Villegas

Va iniciar-se en la pràctica de ioga l’any 1998, experimenta fins que va trobar la seva mestra Montserrat Serra que la va formar i obté l’any 2010 el títol de Professora de Ioga reconegut per l’AEPY . Posteriorment la Generalitat de Catalunya la certifica de professionalitat d’instrucció de ioga. Inicia els seus estudis de medicina ayurveda i l’any 2016 viatja a l’Índia per finalitzar el quart curs de formació i pràctiques mèdiques a hospitals. Obté el títol homologat en Índia d’Experta en Medicina Ayurveda. 2017/2018 Formació Teràpia Humanista. 2018/ Juliol 2020 Formació en Constel·lacions Familiars. El 2019 viatja a l’Índia per ampliar coneixements. Treballa activament en l’Ensenyament del Ioga des de 2007. Segueix ampliant coneixements per combinar les tècniques psicoterapèutiques d’orient i d’occident.