Cristina S. de Ynestrillas

Despertat el seu interès pel ioga, coneix a Biel (CH) l’any 1975 a Eleanore Dolibois i és la seva alumna durant cinc anys. El marit d’Eleanore, Heinz la introdueix en la Filosofia del yoga i a través d’ells dos té accés a seminaris amb els professors de ioga més importants d’aquella època com ara, André Van Lysbeth, Gerard Blitz i Nihl Autoff. Dins d’aquesta recerca, assisteix a un seminari a Neuchatel on coneix a Claude Maréchal. Hi ha una evident concordança entre l’ensenyament ofert per aquesta escola i la seva recerca personal i és així com comença el seu aprenentatge i la seva llarga relació amb Claude Marechal deixeble de TKV Desikachar.

Després de cinc anys de Formació en Vaison La Romaine i tres post-formació amb Cl. Maréchal i diversos seminaris intensius amb TKV Desikachar, inicia el seu camí com professora a Dénia a principis dels anys 80, on encara continua impartint les seves classes.
  La seva activitat professional ve marcada pel seu interès d’aplicar el yoga com a teràpia tant pel que fa a malalties somàtiques com a psíquiques, ja que el seu professor Cl. Maréchal va fer estudis de medicina i el seu marit és psiquiatra.

Tanmateix la seva àrea de major interès és la recerca interior que transmet als alumnes interessats per mitjà de classes de meditació. En la seva trajectòria de gairebé 40 anys, Cristina no ha deixat de participar i d’assistir a seminaris tant a Europa com a Chennai. Ha aprofundit en les seves lectures i també, en el seu treball interior.

Aquest esforç ha estat ratificat en ser-li atorgat el Diploma Superior de Formació de Professors ETY.